Galleri Albin Upp
Sven Erik Grydeland


28. september – 9. oktober
Sven Erik Grydeland LØGN OG FORBANNEDE BILDER OG DIKT  Foto og dikt Åpning 28. September kl. 18-20

 

Dette prosjektet er todelt og veksler mellom malerier og dikt. Tematisk vises hvordan Oslo endres gjennom store byggeprosjekter. Bildene skildrer hvordan særlig Barcode danner en effektiv mur som stenger Grønland og Tøyen ute fra fjorden. Bygningsmassene preges av mangel på farger og buede former. Opp mot dette grå og rettvinklede miljøet settes bilder med farger i skyer og på himmelen, i barneleker, ullballer, fugler og i en skigard i alle farger. Enkelte av bildene har en plexiglassplate montert noen cm. foran billedflaten. På denne er også malt og limt gjenstander, noe som utdyper innholdet og skaper en tredimensjonal virkning.

De 41 diktene er ironiske og absurde i stilen. Her skildres de «dresskodekledde menn med litt for trange jakker, høyvannsbukser og blanke sko med erigert tupp». Disse sitter godt nok i «sine høyeste slott» der de spekulerer i alskens aksjer og holdingselskaper, men også i kunst for å finne seg selv, «hvis tiden strekker til». Diktene danner  i seg selv en historie.

Grydeland gikk på Vestlandets Kunstakademi fra 1976 til 1979. Siste året, 79/80, tok han på Kunstskolen i Trondheim. Han deltok på diverse utstillinger i begge byer. På 80-tallet ga han også ut et par romaner. Uansett klarte han ikke å leve av kunsten og utdannet seg etterhvert til arkeolog og jobbet med det i Nord-Norge inntil 2013. I 2014 flyttet kona og han til Oslo og som pensjonist har Grydeland tatt opp igjen sine første yrker som billedkunstner og forfatter.

Maleriene og diktene er trykt opp i en egen bok som også selges på utstillingen. Til åpningen planlegges også et tonefølge ved Geir Hjorthol på trompet og Åsmund Hjorthol Opedal på keyboard.


Admission28 September

@ 18:00


AboutCompany

Galleri Albin Upp

Address

Briskebyveien 42 0259 Oslo

Join event