Bergen


Shopping


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
+47 55 55 14 81
Facebook
Website
Chr. Michelsens gate 2B, 5012 Bergen


Share this page


David Andersen Gullsmed


Sammen skaper vi ditt drømmesmykke!
I over 140 år har David-Andersen designet utallig flotte smykker. Vi er stolte av at vi den dag i dag har vårt eget gullsmedverksted på Egertorget i Oslo. Våre gullsmeder håndlager de vakreste smykker med diamanter og andre edelstener, og kan lage et helt unikt smykke på bestilling for deg som ønsker noe helt spesielt. Kanskje ønsker du å fri til din kjære med en helt unik forlovelsesring, designet med kjærlighet og omtanke?

TRADISJON OG LIDENSKAP GJENNOM GENERASJONER
Vår historie begynte på slutten av 1800-tallet, da David Andersen fra Toten startet som gullsmed i Kristiania. Hans brennende engasjement for håndverket og evnen til nytenkning inspirerte medarbeiderne hans. Dette resulterte i en bedrift som vokste raskt, med godt renommé og høy kompetanse. David Andersen høstet internasjonal anerkjennelse og rakk å oppleve selskapets 25-års jubileum før sin død i 1901.

Siden den gang har hans arvtagere drevet David-Andersen videre. I dag er det femte generasjon og dermed hans tippoldebarn som holder arven i hevd. To verdenskriger, mange tusen barnedåper, kjærlighetserklæringer og giftemål senere, er vi her fortsatt. Vi har designet og produsert smykker siden1876–fra nasjonalromantikken til postmodernismen. Vi har vunnet verdensutstillingen, levert bordutstyr til Oslo Rådhus – og produsert blant annet «libelleskålen» som er utstilt på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Vår historie er dypt forankret gjennom generasjoner. Våre medarbeidere har ikke bare en arbeidsplass, de ivaretar arven samtidig som de bidrar til å utvikle oss videre -hver eneste dag. På denne måten har David Andersens tradisjoner, nytenkning og håndverk skapt smykker som har blitt varige vitnesbyrd om kjærlighet og relasjoner i snart 150 år.