Larvik & Stavern


Food & Drink


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
33 18 10 53
Facebook
Website
Gunnar Thoresens Vei 4, 3256 Larvik


Share this page


Bøkekroa


God mat i fantastiske omgivelser – Midt inne blant bøketrærne i Bøkeskogen finner vi denne lille oasen med kaffe, lunsj og middag som du måtte ønske. Her kan du kombinere avslappende vandring eller trimtur i skogen eller bare komme og sette deg ned i dette grønnsværet og nyte.

Se vår meny

Om Bøkekroa
Bøkekroa har eksistert i godt over 100 år i forskjellige former. Den som står her i dag er den 5. i rekken. Den har vært i familien Sundals eie siden 1978. Dagens kro sto ferdig 1 mai 1988 noe som gjorde det mulig og drive en helårsbedrift.

Hele familien er fortsatt med i den daglige driften. Nå er også 3 generasjon i arbeid sommerstid, noe vi er veldig stolte av.

Bøkeskogen vokste frem for ca.tusen år siden på det store istidsraet som krysser Vestfold fra Borre ved Oslofjorden til Mølen i Brunlanes. På raet gikk oldtidsveien.

Mellom Lågen og Farrisvannet er det flere spor etter den, ikke minst i Bøkeskogen. Vikingene hadde også sine gravplasser på raet for over tusen år siden. I Bøkeskogen er det over 80 gravhauger fra hedensk tid, de er konsentrert i to større områder, som har tilhørt eldgamle gårder i dette strøket.

Bøkeskogen tilhørte Larvik grevskap fra slutten av 1600-tallet,
og fra 1830- årene var familien Treschow eier. Treschow overdro den i 1884 til Larviks befolkning til fri benyttelse.