Tromsø


Activities


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
+47 404 28 100
billett@kulturhuset.tr.no
Facebook
Instagram
Website
Erling Bangsunds plass 1, 9008 Tromsø

Resepsjonen til Kulturhuset er kun oppe når det er arrangement på et av våre scener

Share this page


Tromsø Kulturhus


KulturHuset ble offisielt åpnet 14. januar 1984. Byen hadde da i snart 15 år vært uten teater- og konsertlokale. Våren 1969 mistet vi vår tradisjonsrike storstue og hovedscene da den gamle og ærverdige «Arbeidern» strøk med i en katastrofebrann. Etableringen av Hålogaland Teater i Tromsø (1971) aktualiserte spørsmålet om en ny storstue.

Da Universitetet i Tromsø kom med som samarbeidspartner, og Tromsø Arbeiderforening stilte sin tomt gratis til disposisjon, vedtok Tromsø kommunestyre 17. nov. 1976 å reise et bygg for flere formål, bl.a. produksjons- og spillelokaler for HT. Byggearbeidene ble satt i gang i mars 1981.

Huset er organisert for å kunne ta både små og store arrangement. Huset har tre scener: Hovedscenen, lillescenen og Forum (husets foajé). Et galleri finnes i 2.etasje hvor publikumsinngangene til Hovedscenen er. Verkstedet scene blir sommeren 2019 avviklet som scene.

I huset finner vi også Café Sånn. Døren mellom Kulturhusets publikumsareale og Café Sånn åpnes når det er arrangement i huset. Her er det fint å møtes før og etter et arrangement.