Trondheim


Activities


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
+47 917 50 180
Facebook
Website
Kongens gate 19 7012 Trondheim


Share this page


Byscenen, Alma´s and Boxer


Midt-Norges storstue for konserter og magiske øyeblikk – midt i hjertet av Trondheim ❤️

Byscenen er et hus med mye historie, det være seg både kultur og samfunnsengasjement. Tidligere var Byscenen kjent under navnet Arbeiderforeningen og ble etablert på nåværende adresse allerede i 1878.

I åpningsåret hedret Ole Bull Arbeiderforeningen med to utsolgte konserter, som ble hans siste besøk noensinne i Trondheim. I 1882 stod Bjørnstjerne Bjørnson på arbeiderforeningens talerstol i festsalen og holdt foredrag om Amerikas økonomiske og sosiale forhold foran en rekordstor forsamling som telte over 1500 mennesker. Arbeiderforening har siden huset basarer, boksekamper, danseskole, teateroppsetninger, samfunnsmøter og ikke minst konserter.

Byscenen slik vi kjenner lokalene i dag stod ferdig våren 2010, etter en lengre periode med modernisering og rehabilitering, på initiativ fra Sparebank 1 SMN kulturstiftelse.

Byscenen er nå en toppmoderne scene med alle tenkelige fasiliteter. Vi arrangerer store og små konserter året rundt, men også andre sjangre som standup og live-podkast, samt eventer som Kosmorama sin Kanonprisutdeling, Adresseavisens Ut-Awards, NTNU sitt Forskning Grand Prix, valgmøter, diverse bedriftskickoffs, lanseringer og fester. Sammen med restaurant Alma’s og kjellerpuben Boxer tilbyr vi et helhetlig kulturtreffsted midt i hjertet av Trondheim.

ALMA’S BAR OG KJØKKEN

Vegg-i-vegg med Byscenen, har vi vår egen bar og kjøkken – Alma’s. Her er det perfekte stedet og starte kvelden med en matbit eller noe godt i glasset før du skal på konsert. Gjør gjerne konsertkvelden til en helaften med middag her – da kan du få tidlig tilgang til garderobe og bli billettert mens du spiser. (NB! Kun for spisende gjester)

BOXER : SHUFFLE & ROCK

Om en runde shuffle med god mat eller snacks og øl frister, er BOXER stedet! Boxer ligger i etasjen under Alma’s; en særegen bar med øl, rock og shuffleboard i sentrum.


ALDERSGRENSE

De fleste konserter som arrangeres på Byscenen har enten 18- eller 20-års aldersgrense. Dette oppgis på den aktuelle konserten på hjemmeside og på billettsalgssiden. Ønsker du å ha med en under 18, så har vi egen vergeordning. Se informasjon lenger ned om det.

BILLETT

Program og billettsalg finner du på forsiden og på Facebook.

Ved kjøp av billetter, gjelder standard kjøpsvilkår for kjøp av billetter (utarbeidet av Norske Konsertarrangører).

I 2021 byttet vi billettsystem – les mer om dette her

GARDEROBE

Vi har alltid åpen garderobe i inngangen under konserter, som er betjent på de fleste konserter. Du kan betale både med kort og kontant her.

LEDSAGER

Vi tar imot ledsagerbevis på Byscenen. Ved behov for ledsager på konsert, ta med legitimasjon og ledsagerbevis når du skal på konsert, og vis dette i inngangen. Ved utsolgte konserter anbefaler vi å komme tidlig, slik at du unngår kø og samtidig kan få en god plass.

PERSONVERN

Vår personvernerklæring kan leses her.

SITTEPLASSER

Ved stående konsert, finnes det sittemuligheter på galleriet når det er åpent. Her er det begrenset antall plasser. Disse plassene er unummerert og kan ikke reserveres, så kom tidlig. Først-til-mølla-prinsippet gjelder! Ved sittende konsert er det også først til mølla. Det oppgis på hvert arrangement om sittende/stående/om galleri er åpent.

SOSIALE MEDIER

Følg oss på Facebook, Instagram og vårt nyhetsbrev for å være først i køen på nye konsertslipp!

TILGJENGELIGHET

Byscenen har heis rett innafor inngangen og egne HC-toaletter. Vi har dessverre ikke mulighet til å reservere plass, men dersom det er ønskelig med en god plass, anbefaler vi deg å komme så tidlig som mulig. Da kan en av vaktene i døra hjelpe deg/dere med å finne en god plass.

VERGEORDNING

Vi har egen vergeordning på alle konserter på Byscenen (med mindre annet er oppgitt). Nedre aldersgrense er 15 år, du må være over 25 og kan maks være verge for 3 personer. Du kjøper billetter som vanlig, si ifra til vakt/vert i inngangen ved ankomst, så får du et vergeskjema som du skriver under på i inngangen. Husk at det er ikke tillatt å kjøpe alkohol til mindreårige.

ØREPROPPER

Vi selger ørepropper i barene våre på Byscenen under hver konsert.