Oslo


Museums & Attractions


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
Website
Kongeveien 5, 0787 Oslo


Share this page


Holmenkollen


Holmenkollen nasjonalanlegg er et levende anlegg både sommer som vinter og er i tillegg til å være en av verdens mest kjente idrettsarenaer, norges mest besøkte turistattraksjon.

Pris for Skimuseet og Hopptårnet:
Det er felles billett for museet og tårnet.
– Voksne 140 kr
– Barn 70 kr (6-18 år)
– Familie 350 kr ( 2 voksne + 2 barn)
– Student/Honnør: 120 kr
– Guide 1200 kr (må bookes på forhånd)

Publikum med Oslo-pass og Skiforeningens medlemmer har gratis inngang. Vi tilbyr nettopriser for turoperatører. Ta kontakt for tilbud: jeanette.hansen@skiforeningen.no

Veibeskrivelse
For å komme til Holmenkollen kan du t-bane linje 1 mot Frognerseteren. Gå av på Holmenkollen og følg skiltingen opp til Skimuseet og hoppbakken. Det tar ca. 10 minutter å gå fra stasjonen.

Du kan planlegge reisen din enkelt og greit ved å bruke www.ruter.no

Med bil følger du skiltene fra Smestadkrysset som leder opp til Holmenkollen. Har du GPS kan du stille den inn på Kongeveien 5. Det er gratis parkering rett ved Skimuseet og hoppbakken.

Historie:
Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder NOK, og Kulturdepartementet med 100 millioner NOK.

Det er Oslo kommune som eier Holmenkollen nasjonalanlegg, mens det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg har ansvar for driften.

Skiforeningen har ansvaret for å tilrettelegge for organisert trening og arrangementer i anlegget. Skiforeningen eier og drifter Skimuseet, som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken.

Skiforeningen er en av landets største og eldste friluftsorganisasjoner med rundt 70.000 medlemmer. Foreningen er åpen for alle. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for «utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene».

Dette skjer blant annet gjennom merking og preparering av over 2000 km løyper og drift av Norges største skiskole for barn.

Skiforeningen og Skiforbundet eier Holmenkollen Skifest, som arrangerer verdenscupen i nordiske grener og skiskyting i Holmenkollen hvert år.