Trondheim


Food & Drink


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
+47 450 31 000
Booking
post@tavernrestaurant.no
Facebook
Instagram
Website
Sverresborg Alle 11, 7020 Trondheim


Share this page


Tavern Sverresborg


Tavern ligger rett ved Sverresborg Trøndelag folkemuseum som er et av landets største friluftsmuseer, et levende museum som tilbyr helhetlige kulturhistoriske opplevelser, forankret i vår materielle og immaterielle kulturarv. Museets utstillinger og anlegg, butikker og serveringssteder skal sammen bidra til å øke kunnskapen om og opplevelsen av Trondheims og Trøndelags historie. Trønderske mattradisjoner, matkultur og historie utgjør en del av denne historieformidlingen.

Tavern er en viktig tradisjonsbærer for servering og vertskap i Trondheim. Sammen med museumskaféen Borgstua som følger museets åpningstider, skal Tavern utgjøre et helhetlig og dekkende serveringstilbud på Sverresborg på Byåsen, til museets gjester, våre naboer og byens befolkning. Tavern står på utsiden av museets gjerde og drives som en selvstendig restaurant i tett samarbeid med museet. Tavern har åpent på ettermiddag, kveld og i helger.

Tavern er fredet og har høy kulturhistorisk verdi. Bygningen består av 16 rom med hvert sitt særpreg og atmosfære. Serveringsarealet er fordelt på to etasjer. Det største rommet tar omtrent 30 gjester med dagens møblering. I tillegg er det avgrenset areal for utendørsservering. Kjøkkenet er forholdsvis lite, men det er gode oppbevarings og kjølefasiliteter i underetasjen. Tavern er i dag kulturhistorisk møblert, det er muligheter for noe tilpassing av interiøret i samarbeid med museet.

Det er egne parkeringsplasser på tomten og kort gangavstand til bussholdeplass.