Oslo


Food & Drink


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
22 42 45 40
Facebook
Website
Youngstorget 2b, 0181 Oslo


Share this page


Fiskeriet


Du finner Fiskeriet midt i Oslo. På Youngstorget, rett ved Operapassasjen, kan du nyte de beste råvarer havet har å by på.

VELKOMMEN TIL OSS
På Fiskeriet Youngstorget finner du en av Oslos beste fiskebutikker. Fra den lekre disken får du villfanget fisk og skalldyr av ypperste kvalitet fra dyktige, serviceinnstilte medarbeidere med lidenskap for faget. Enten du ønsker en sunn, enkel middag på en ukedag eller eksklusiv selskapsmat til en helt spesiell anledning så ønsker vi å hjelpe deg.

I tillegg til lekre råvarer fra fiskedisken tilbyr vi ærlig, hjemmelaget mat av ypperste kvalitet i vår restaurantdel. Her kan du nyte varme, smakfulle fiskeretter som fish & chips, fiskesuppe og bacalao. Eller hva med et glass champagne til østersen? Hvis du er på farten kan du selvfølgelig ta med maten hjem.

Våre råvarer

Hver morgen, lenge før hanen galer, har vår grossist håndplukket det ypperste av norsk, villfanget fisk og sjømat, for at du som kunde skal kunne få det beste utvalget når butikken åpner. Uansett om du vil ha hjemmelaget fiskegrateng eller nykokt hummer til middag, vil du møte den samme servicen og få gode tips hos oss. Er du på utkikk etter noe spesielt?

Vår historie
Rik på historie
Fiskeriet på Youngstorget har tatt over og totalrenovert den tidligere velkjente fiskebutikken til Erling Moe. Med sorg måtte trofaste kunder gjennom de 75 årene butikken eksisterte, se nok en spesialforretning i Oslo gå tapt. Det er derfor med ekstra glede at vi kan drive fiskebutikk i nettopp disse lokalene.

En ny Æra
Tidligere kunder av fiskehandler Erling Moe vil nok bli svært positivt overrasket over endringene butikklokalet har gjennomgått. Til tross for totalrenovering og moderniseringer har man hele veien hatt et ønske om å inkludere elementer av den gamle butikkens og områdets rike historie. Interiørarkitekt Marius Brandl lot seg inspirere av atmosfæren fra de frodige matmarkedene i Sør-Europa.”Tenk å sitte i baren med et glass hvitvin, ventende på kamskjellet mens øynene studerer menneskene rundt fiskedisken på en travel lørdag, Det høres jo flott ut, ikke sant?” Som en del av overtakelsen ble nabolokalet, der det tidligere lå en urmaker, overtatt. Dette gav plass til restauranten. For å finne flyten med omgivelsene ble elementer fra nærmeste nabo, kulturhistoriske Operapassasjen innlemmet i interiøret. ”Parallellene til passasjen har vært viktig både for designet og for tilhørighet til bygget” sier Brandl. Både mosaikkfliser og lysfeltene over vinduene har sin direkte inspirasjon herfra. En spennende blanding av gammelt og nytt, moderne og historisk.

Våre verdier
Våre verdier er Hjelpsom, Engasjert og Profesjonell.

Hjelpsom vil si at vi er tilstede for deg som kunde. Vi lytter til dine behov, og er genuint interessert i å skape gode matopplevelser for deg. Vi leverer god kvalitet, yter god service og deler vår kunnskap.

Engasjert vil si at vi bryr oss om deg og våre produkter. Vi bryr oss om faget og sprer kjærlighet til sjømat. Vi tar ansvar for å hele tiden utvikle vår kompetanse. Vi jobber for å være en bidragsyter til et bedre samfunn gjennom å tilby bærekraftige råvarer og til å inspirere de vi møter.

Profesjonell vil si at vi opptrer ærlig og redelig overfor deg som kunde. Vi behandler de rundt oss med respekt. Vi skal holde det vi lover og opptre ansvarlig i alt vi gjør.

Vi ser på det som vår stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår. På Fiskeriet Youngstorget har vi derfor tatt et standpunkt ved at vi ønsker å tilby en hovedvekt av villfanget fisk, og aller helst linefanget der det er mulig. Tett kontakt med våre grossister og leverandører sikrer at disse verdiene ivaretas.