Food & Drink
Share this page
Royal Gastropub
Shuffleboard, deilig gastro-mat og et rikholdig utvalg av drikke.
I Kongens gamle venteværelse i Østbanehallen like ved Oslo S og Jernbanetorget, serverer vi deilige retter og et rikt utvalg av både lokalbrygget og utenlandsk øl.
Navnet vårt – Royal – kom nesten av seg selv. Lokalene vi holder til i fungerte nemlig som Kongens eget venteværelse i de dager da Hans Majestet i all hovedsak benyttet seg av tog for å besøke ulike deler av kongeriket. Den delen av puben som tidligere var venterom har fått det passende navnet «Kongerommet».
Vi er opptatt av å sikre autentisitet og skikkelig håndverk i alle ledd. Derfor blir blant annet hamburgerkjøttet egenhendig kvernet på pubens kjøkken for å sikre høyeste kvalitet. Vi serverer alt fra ulike salater til saftig entrecôte, samt mer klassiske pubretter som fish ‘n chips, burgere og ulike grove pølser.
Gastropub-mat
Shuffleboard
Stort utvalg av drikke fra fjern og nær
Uteservering med 200 sitteplasser og utsikt mot Operaen
Selskapslokale – «Kongerommet» kan bookes til lukkede selskaper for opp til 65 personer
God plass til større grupper
Gasspeiser og god stemning
Stor bar (all bestilling og betaling skjer i baren)
Hva er gastropub-mat?
Gastronomi er læren om finere kokekunst. Det inneholder ordene gastros (mage) og nomos (lære) fra det greske antikkens vokabular. Kunsten ligger ikke bare i å lage maten, men også i måten den serveres på eller hva den serveres med. Termen gastropub ble først brukt i London i 1991, med gastropuben The Eagle. Man ønsket seg et konsept som kombinerte god drikke med fantastisk mat, eller pub i kombinert med restaurant om du vil. På matfronten var man gjerne inspirert av britisk pubkultur, og derfor er gastromat ofte kjent som engelske tradisjonelle retter som shepherd’s pie, fish & chips, bangers & mash. I senere tid har man også inkludert populære internasjonale spesialiteter som hamburgere, chips, lasagne og chili con carne.
Vi har et bredt utvalg av retter for alle smaker!