Oslo


Food & Drink


Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:
+47 22 43 78 38
Facebook
Website
Huk Aveny 2, 0287 Oslo


Share this page


Lanternen Restaurant & Bar


Lanternen ligger idyllisk til på bryggekanten på Bygdøy i Oslo. Lanternen er et spisested der man i tillegg til å nyte den fantastiske utsikten fra Dronningen kan nyte god mat og drikke med venner, familie eller alene. Lanternen er et sted som kan passe til mange anledninger. Om det er en enkel lunsj, middag eller det store bryllupet.

Restauranten har ca. 100 sitteplasser inne og dobbelt så mange ute hvorav ca 60 er i vår pergola.

Utearealet har en fantastisk beliggenhet rett på kaien. En del av vårt store uteareal er innredet med en stor pergola som hjelper oss å kick-starte sommeren.  I sommerhalvåret går det båt direkte fra Rådhuskaien til vår uteservering.

Litt historie om bygget
Bygget ble oppført i 1926 og ble brukt som venterom og kontor for Bygdøfergene. Huset ble også brukt som ekspedisjon for Bygdøy viserguttkontor. Visergutter kunne være ansatt i bakerier, vaskerier, dagligvarebutikker, bokhandel, apoteker eller andre typer bedrifter som transporterte varer til sine kunder. Det var oftest unge gutter som hadde slike stillinger og visergutt var ofte den første jobben en gutt kunne få som arbeid utenom skoletid eller etter endt skolegang.